-->

sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Toukokuun päivitys 1

En edes yritä enää teeskennellä, että saisin tänne jotain aikaiseksi joka viikko, tämä viimeaikainen päivitystahti ei oikein vakuuta ketään.. Portfoliota kirjoitellessani ja blogia selaillessani olen huomannut, että kuvituksen määräkin on tipahtanut radikaalisti sitten ensimmäisten kirjoitusten.. Vanhempien inarinsaamenkielisten räpellysten lukeminen on myös ollut melko hauskaa..

Eli mitäs viimeisen kuukauden aikana onkaan tapahtunut.. No, osallistuin (tietenkin) Inarin kirkonkylän kyläyhdistyksen vuosikokoukseen ja kas kummaa, löysin itseni hallituksesta.. Ei sentään käynyt yhtä huonosti kuin Eljakselle, joka lähti katsomaan mitä inarinsaamenkielen yhdistyksen vuosikokouksessa tapahtuu ja huomasi olevansa rahastonhoitaja.. :-)

Kuun puolivälissä Juutuanvaarassa oli Saamen mestaruuskilpailut. Istuskelin kisatoimistossa kompuutterin ääressä vastailemassa norjan- saamen- ja suomenkielisiin kysymyksiin. Tosi hyvin onnistui muuten. Mutta, tulevaisuuden varalle on hyvä tietää, että Aslak puhuu ilmeisen sujuvaa norjaa saamen lisäksi..

Huhtikuussa oli taas vaihteeksi mahdollisuus karvakenkien ompeluunkin kun Hilmalla oli Toivoniemessä kurssi eräoppaille. Pahaksi onneksi samaan aikaan vaihtui myös jakso koulussa. Aluksihan vuoden viimeinen jakso näytti juuri sellaiselta kuin viimeisen jakson kuuluisikin näyttää: runsaasti vapaatunteja pitkin viikkoa. Harmi vaan, että työjärjestyksestä oli unohtunut "muutama" tunti pois, joten ensimmäisen viikon ja Annan täydennysten jälkeen lukujärjestys muuttui tällaiseksi: koulua joka päivä klo 8-15:30 paitsi maanantaisin, jolloin koulu alkaa vasta klo 9:45. Ai kun kiva.

Eihän siinä muuten mitään mutta kun pitäisi vielä pari kolme puuttuvaa juttuakin palauttaa, portfolio kirjoittaa, töitä tehdä ja viimeisiin kokeisiinkin lukea... Mutta ei hätää, aina yhden viikon illat jaksaa vääntää karvakenkiä. Ja olla Inarin Yrityksen Kultapullokisojen kisakansliassa kolmen päivän ajan.. Huhtikuun viimeisenä viikonloppuna kisattiin perinteiset Kultapullokisat 59. kerran. Eli tänä vuonna harjoiteltiin muutaman sadan hiihtäjän kanssa ensi kevään 60-vuotisjuhlakisoja varten..

Kisat muuten meni aika hyvin ja sunnuntaina oli jo ihan hyvä sääkin. Perjantaina ja lauantaina sateli vähän räntää mutta onneksi se ei menoa ja tunnelmaa kauheasti haitannut. Yrityksen tädit olivat paistaneet vapun kunniaksi munkkejakin kisayleisön ja henkilökunnan iloksi.

Tästä piti tulla kattava päivitys viimeisen kuukauden tapahtumiin mutta koska portfolio ei vieläkään ole valmis ja huominen päivä alkaa kokeiden kunniaksi jo aamukahdeksalta, lopetan täältä tähän ja palaan asiaan - mahdollisimman nopeasti tietenkin..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti