-->

keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Aanaar peivikirje #007

Na, maht mana? Takkâ koijâdmist, aaibâs pyereesthân tääbbin mana. Kiđđâ lii jo puátámin já olgoos lii viehâ čuovvâd. IJ taarbâš čuovâ ollágin ko mana škoovlân iđedist!

Munnuu - muu já Johanna - mediakuursâ fiilmâ lii vaalmâš. Ton nommâ lii Leŋgim. Tot lii kuvvim Paadar Puásuitáálust Solojäävrist. Into Paadar čáitá maht puásui leŋgimin. Fiilmâ lii kyehti miinuut kukke, ađai ij nuuvt kukke mutâ aaibâs pyeri nuuvttii. Itten já vástuppeeivi must ij lah nuuvt ennuv pargo ennig. Mun lopedij rähtiđ valjiittuv mii puáttee DVD já tot ij lah vala aaibâs vaalmâš. Já ain puátá rähtiđ váhá sovskammuuh.

No, miten menee? Kiitos kysymästä, ihan hyvinhän täällä menee. Kevät on jo tulossa ja ulkona on melko valoisaa. EI tarvitse valoa ollenkaan kun menee kouluun aamulla.

Meidän (kahden) - minun ja Johannan - mediakurssin filmi on valmis. Sen nimi on Valjastus. Se on kuvattu Paadarin porotilalla Solojärvellä. Into Paadar näyttää miten poro valjastetaan. Filmi on kaksi minuuttia  pitkä eli ei niin pitkä mutta ihan hyvä silti. Huomenna ja perjantaina minulla ei ole niin paljoa tekemistä enää. Lupasin tehdä valikon meidän tulevaan DVD:hen ja se ei ole vielä aivan valmis. Ja aina voi tehdä vähän karvakenkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti