-->

torstai 11. lokakuuta 2012

Čuoldâ kaskoo kárbá

Kanto keskellä venettä

Oho, mun lam váhá vaibâm. Viikko (taas) kulunut edellisestä päivityksestä ja päivitysten puute ei todellakaan johdu siitä etteikö mitään tapahtuisi, vaan pikemminkin päinvastoin. Kielikoulu on taas alkanut eikä tosiaan ole ollut ongelmia keksiä iltaisin itselleen tekemistä.

No toki päivät ovat täyttyneet vierailulla olleiden Rovaniemen Urheiluopiston opiskelijoidenkin toimesta, jotka ovat olleet pari viime viikkoa suorittamassa harjoitteluaan ja liikuttamassa SAKKilaisia. Reetan, Juhon ja Mikan toimesta on tälläkin viikolla käyty sauvakävelemässä, frisbeegolfaamassa, zumbaamassa, kuntosalilla ja kahvakuulailemassa. Frisbeegolf oli yllättävänkin mielenkiintoista ja sitä voisi ehkä jopa harkita käyvänsä harrastamassa toistekin.

Armin poron lapa
Viikonloppu kuitenkin alkoi perjantaina; tässä jaksossahan perjantait ovat meillä täysin tyhjiä ja tarkoitettu siis omaehtoiseen opiskeluun - tai sarvitöiden tekoon, mistä lisää hieman myöhemmin.. Kävimme Teemun kanssa viime perjantaina Hilman poronkoipien näskäys- ja parkkauskurssilla tutustumassa NäskäMatic-koneen käyttöön ja hieman edistämässä karvakenkiä. NäskäMatic on Rovaniemeläisen(?) yrityksen yhä kehityksen alla oleva näskäyskone, jolla koipien näskääminen on helpompaa ja nopeampaa kuin käsin tehden. Kiva härveli, vaatii tosin vielä pientä viilausta. Kurssilla oli mukana myös YLEn uutta Parittomat-sarjaa kuvaamassa ollut tytsy, joka myös on siirtänyt itsensä toistaiseksi hieman pohjoisempaan.

Armin poron lapa pusseissa
Viikonloppu menikin sitten enempi vähempi Angelissa. Lauantaina ommellessa ja sunnuntaina melkein puutalkoissa Armilla. Sää oli toki hieman kostea mutta suurin ongelma oli puuttuvat varusteet. Mutta, otamme puiden tekoon uuden yrityksen kunhan Armi saa hankittua moottorisahan ja vähän suojavarusteita.. Tällä kertaa keskityttiin lähinnä käristyksen tekemiseen ja syömiseen, missä oli oma hommansa siinäkin, kuten kuvista ehkä näkyy..

Sunnuntaina pääsin myös aloittamaan kansalaisopiston DanceMix-tunnit. Odotin jotain zumban tapaista ilman lisenssimaksuja mutta ei se ihan odotuksia vastannut, olen selvästikin tottunut liian hyvään Virven tunneilla.. DanceMix vaikutti jonkin verran sekavalta mutta ehkäpä se tästä paranee kun tottuu menoon..

IAET-kassakin lähestyi viikolla hienolla sähköisellä huipputietoturvallisella kirjeellä ja kertoi haluavansa lisäselvityksen työ- ja elinkeinotoimistolta sekä verotuspäätöksen vuodelta 2010 ennen vuorotteluvapaakorvauksen maksamista. No mikäs sen mukavampaa. Soittelinpa sitten maanantaina verottajalle ja TE-toimistoon ja hämmästyksekseni NetPostiin oli tänään tupsahtanut sähköinen lausunto, jee! Enää puuttuu analogisesti saapuva verotuspäätös ellei sitten pelkkä TE-toimiston lausunto jostain kumman syystä sattuisi IAET:lle riittämään, sen kun pystyi lähettämään kassalle sähköisesti..

Sari Jyväskylän yliopistosta kävi alkuviikosta tutustumassa meihin ja meidän opetukseen, joka on hänen mukaansa mallina ainutlaatuinen koko maailmassa ja Sari sentään tietää mistä puhuu. Nice. Viikko päättyi  mukavasti Katrilli-kurssilla Ivalossa. Kolttien Katrilli on maailman ainoa saamelaisten harrastama tanssi, believe it or not. Kurssin ensimmäinen ilta oli vähintäänkin sekava. Mikäli meidän inarinsaamen kurssi olisi ollut alkaessaan yhtä sekava olisin varmasti muuttanut takaisin etelään jo kauan sitten. Mutta iltaseiskalta kuviot olivat niin oppilailla kuin opettajillakin hieman paremmin hallussa. Huomista odotellen..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti