-->

maanantai 15. lokakuuta 2012

Tavest lii koolmâs

Outo valoilmiö Inarin kirkonkylällä

It's Grim Up North, lauloi The JAMS aikoinaan ja näyttäisi siltä, että Inarin viimeaikaisen syksyisen synkkyyden tilalle on hyvää vauhtia tulossa kylmyys. Siihen onkin hyvä valmistautua seuraavien päivien aikana Jeerassa, Jeeran lämpökattilaremontti alkoi tänään. Seuraaviin muutamaan päivään ei talossa ole sen paremmin lämmitystä kuin lämmintä vettäkään. Remonttimiehet vähän arvelivat ettei lämmintä vettä ihan lähipäivinä tule. No, onneksi on rantasauna.

Mutta vähän synkkää on ollut täällä viime päivinä. Vettä on vähän sadellut ja tuuli on kääntynyt selvästi pohjoisesta tulevaksi. Lauantaina pitkästä aikaa pilkisti jopa aurinko hetken aikaa pilven raosta, sunnuntai ja maanantai ovatkin sitten olleet hieman kosteampia. Saariselällä, sellainen 70 kilometriä etelään oli sadellut jo lunta, Inarin kirkonkylällä ei vielä. Keskiviikko tai torstai näyttäisivät sopivilta päiviltä Otsamolle kiipeämistät ajatellen, pienet mahdollisuudet päästä ihastelemaan tunturin laelta avautuvia näkymiä..

Katrillikurssi oli aika hauska. Sekoilun määrä hieman väheni toisena iltana ja melkein parhaasta yrityksestä taidettiin nauhoittaa parikin videota, joka mahdollisesti löytyy jonain päivänä juutuubista, joten jäämme jännityksellä ja kauhulla odottamaan sitä päivää..

Viikonloppu meni rattoisasti vaalikahvien merkeissä. Parhaat pisteet tarjoilusta vei kotiin perjantaina Keskusta, jonka vaaliteltalla Ivalossa tarjoiltiin kahvin lisäksi grillimakkaraa. Paikalla oli muutama ehdokaskin. Viikonlopun - ja kaikkien aikojen - pohjanoteerauksen vaalitapahtumissa tarjoili SDP lauantaina. "Tervetuloa tapaamaan ehdokkaita ja keskustelemaan" tarkoittaa SDP-kielellä, että ehdokkaat(?) ovat linnoittautuneet paikaksi ilmoittamansa ravintolan sijaan pihalla seisovan asuntovaunun sisälle ja odottavat, että ihmiset tulevat koputtelemaan ja kyselemään josko saisi tulla sisään juttelemaan. Mielenkiintoinen lähestymistapa.

Viikonloppu päättyi Kokoomuksen tapaamiseen, jossa oli paikalla useampikin ehdokas ja paikallinen kuvataiteilija vain hieman alkoholin vaikutuksen alaisena.

Maanantaina lämpökattilan remonttisetä kertoi lämpöjen palaavan mahdollisesti keskiviikkona tai torstaina. Olisipa kyllä kiva käydä lämpöisessä suihkussa patikointireissun jälkeen.. Mutta onneksi on rantasauna, joka lämpisi tänäänkin ja mikäli hyvin käy niin huomenna lämpiää myös ryhmätyötilan takka.. Ryhmätyötilasta onkin tämän päivän aikana muodostunut melko hyvä viihde- ja työtila kun kannoin ulkoisen näyttöni ja aulan television sinne. Ainoa harmillinen puute on ettei yhdestäkään talon digivirittimestä löydy HDMI-liitäntää niin ei voi katsella televisiota dataprojektorin kautta.. :-(

Illan uurastuksen tuloksena on inarinsaamen sijamuodot ja niiden taivutus –taulukon viimeistely yksikön osalta. Monikko puuttuu vielä mutta josko sen sitten huomenillalla taikoisi kasaan..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti