-->

tiistai 22. tammikuuta 2013

Aanaar peivikirje #003


Onne lâi hávski (soŋŋâ)peivi. Iđedist alme lâi kirkes ige lamaš poolvah ollágin já tääbbin lâi suullân love ceehi puollâš. Koskâpeeivi ääigi piivâld váhá já muáttáá. Muádi tiijme já suullân vittâ seenti muotâ maŋeláá lii oppeet piäivádâh-uv - já váhá eenâb koolmâš. Hitruus!

Tääbbinhân ij lah lamaš hirmâd puolâš mannee peeivijd já vuossargâ lâi tuše ohtâ cekki puollâš. Onne lâi meiddei Ááná majemuuh tiijmeh kuhes ääigi. Sust lii eres ääših itten já mist lii kááiduspeivi škoovlâst, talle mist álgip rijjâvaljimiävtuliih kyehti oho já ton maŋa mediakuursâ nubbe okko.

Mun almottâđâi onne "Skammâkuuvijn párnái pargopáájánijd anarâškielâlii jođetteijee". Skábmagovatist láá pargopáájáh vyelitääsi uáppeeh já sij tarbašeh pälhittes pargeeh - já munhân lam tobbeen tiäđust-uv. Puátába uáini maht tot mana..

Ja yleisön toivomuksesta ja ajanpuutteen vuoksi...

Tänään oli hauska sääpäivä. Aamulla taivas oli kirjas eikä ollut pilviä ollenkaan ja täällä oli pakkasta noin kymmenen astetta. Puolenpäivän aikaan lauhtui vähän ja rupesi satamaan lunta. Muutamaa tuntia ja noin viittä senttiä lunta myöhemmin on taas aurinkoista - ja vähän kylmempää. Mukavaa!

Täällähän ei ole ollut hirveän kylmää viime päivinä ja maanantaina oli vain yksi aste pakkasta. Tänään oli myös Annan viimeiset tunnit pitkään aikaan. Hänellä on muita asioita huomenna ja meillä on etäpäivä koulussa, sitten meillä alkaa vapaavalintaiset kaksi viikkoa ja sen jälkeen mediakurssin toinen viikko.

Minä ilmoittauduin tänään "Skábmagovatiin lasten työpajoihin inarinsaamenkieliseksi vetäjäksi". Skabmagovatissa on työpajoja ala-asteen oppilaille ja he tarvitsevat talkoolaisia - ja minähän olen siellä tietenkin. Saapa nähdä miten sekin menee..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti